Beograd – Istanbul autobus

Ruta Beograd – Istanbul predstavlja jednu od najpopularnijih međunarodnih autobuskih linija na Balkanu, koja spaja dve velike metropole bogate istorijom i kulturom. Ova ruta je izuzetno privlačna za turiste koji žele da dožive lepote Istanbula.

Istanbul, poznat kao grad koji leži na dva kontinenta, privlači posetioce svojom bogatom istorijom, dok Beograd, kao srce Balkana, nudi jedinstven spoj tradicije i modernosti.

Geografski pregled rute Beograd – Istanbul

Koliko je Istanbul udaljen od Beograda?

Ruta Beograd – Istanbul obuhvata ukupnu udaljenost od 948 km kilometara. Ova distanca prelazi se putem koji vodi kroz različite prirodne pejzaže i omogućava putnicima da uživaju u prelepim pogledima i raznolikosti terena kroz koje prolaze.

beograd istanbul autobus

Kroz koje države se prolazi autobus na putu od Beograda do Istanbula?

Srbija: Početak putovanja iz Beograda

Putovanje počinje u Beogradu, odakle se kreće autoputem E-75 prema jugu zemlje, usmeravajući se ka Nišu. Ovaj deo puta prolazi kroz slikovite predele centralne Srbije, a vožnja je uglavnom brza i udobna zahvaljujući dobro održavanom autoputu. Kako se približavate Nišu, putokazi za Sofiju vas usmeravaju prema istoku na autoput E-80, preko Pirota i Dimitrovgrada, sve do graničnog prelaza Gradina/Kalotina sa Bugarskom.

Bugarska

Nakon prelaska srpsko-bugarske granice, ruta vodi prema Sofiji, ali se umesto ulaska u grad, korisiti zaobilaznica koja vodi oko glavnog grada kako bi se izbegle potencijalne saobraćajne gužve.

Turska: Ulazak u Tursku i put prema Istanbulu

Po ulasku u Tursku, ruta se nastavlja prema Istanbulu, prolazeći kroz raznolike turske pejzaže koje karakterišu kako ruralna područja tako i urbanizovane zone.

beograd istanbul autobusom

Trajanje putovanja autobusom na relaciji Beograd- Istanbul

Prosečno trajanje putovanja je oko 15 sati.

Autobusko putovanje od Beograda do Istanbula obično traje između 14 i 16 sati, što zavisi od brojnih faktora.

Faktori koji mogu uticati na dužinu putovanja

 1. Saobraćajne gužve: Kako ruta prolazi kroz nekoliko većih gradova i preko međunarodnih granica, saobraćajne gužve mogu značajno uticati na trajanje putovanja, posebno u blizini gradskih centara ili na graničnim prelazima.
 2. Vremenski uslovi: Putovanje može biti sporije tokom zimskih meseci zbog snega ili leda, ili tokom letnjih meseci zbog visokih temperatura i pojačanog saobraćaja, posebno na ulasku u turističke regije.
 3. Granične kontrole: Vreme provedeno na graničnim prelazima može varirati zavisno od aktuelnih politika i sigurnosnih provera, što može dodatno produžiti trajanje putovanja.

Granični prelazi i čekanja

Lokacije graničnih prelazaka

Na ruti između Beograda i Istanbula postoje dva glavna granična prelaza:

 1. Gradina/Kalotina: Ovaj granični prelaz između Srbije i Bugarske je jedan od najfrekventnijih, jer se nalazi na direktnoj ruti ka istoku.
 2. Kapitan Andreevo – Kapıkule: Ovo je ključni granični prelaz između Bugarske i Turske i jedan od najznačajnijih na Balkanskom poluostrvu. Zbog svoje pozicije kao glavnog prelaza između Evropske unije i Turske, ovaj prelaz često ima duže čekanje, posebno u turističkoj sezoni ili tokom praznika. Ovde se vrši temeljna kontrola pasoša i carinskih dokumenata.

Prednosti putovanja autobusom do Istanbula

Komfor i pogodnosti koje nudi autobuska kompanija

Balbuss nudi razne pogodnosti koje mogu učiniti putovanje ugodnijim, uključujući:

 • Udobna sedišta sa dovoljno prostora za noge
 • Besplatan Wi-Fi
 • Klimatizovano okruženje
 • Redovne pauze tokom puta

Poređenje troškova i vremena u odnosu na druge oblike prevoza

 • Ekonomičnost: Autobuske karte su često znatno jeftinije u poređenju sa avionskim kartama, naročito kada se rezervišu unapred.
 • Pristupačnost: Autobusi često polaze iz centralnih gradskih lokacija, što eliminiše potrebu za dodatnim prevozom do i od aerodroma.

Ove prednosti čine autobus izvrsnom opcijom za one koji traže povoljno i udobno putovanje.

Planirate putovanje iz Beograda do Istanbula? Izaberite Balbuss za udobno, sigurno i povoljno putovanje. Naša usluga je dizajnirana da pruži najbolje iskustvo na dugim rutama, sa fokusom na kvalitet i zadovoljstvo putnika.

Zašto putovati do Istanbula Balbussom?

 • Udobnost: Naši autobusi su opremljeni prostranim i udobnim sedištima, idealnim za dugotrajna putovanja. Svi autobusi imaju klima-uređaj, osiguravajući prijatnu temperaturu bez obzira na vremenske uslove.
beograd istanbul autobus
 • Pristupačnost: Balbuss nudi konkurentne cene, čineći put od Beograda do Istanbula dostupan svima. Takođe, redovno nudimo popuste i specijalne ponude.
 • Sigurnost: Sigurnost naših putnika je naš prioritet. Naši vozači su visoko kvalifikovani i pridržavaju se svih sigurnosnih protokola, a vozila redovno prolaze detaljne tehničke preglede.
 • Dodatne pogodnosti: Uživajte u besplatnom Wi-Fi-u i multimedijalnom sadržaju tokom puta. Takođe, na raspolaganju su vam osveženja i laki obroci iz našeg snack bara.
 • Fleksibilnost: Balbuss nudi više polazaka dnevno, omogućavajući vam da izaberete vreme koje najbolje odgovara vašem rasporedu.

Beograd – Istanbul autobus cena

Za dodatnu udobnost i bezbrižno putovanje, Balbuss vam nudi mogućnost online kupovine karata. Kod nas možete lako pronaći red vožnje, proveriti dostupnost mesta i izvršili rezervaciju u nekoliko jednostavnih koraka.

Izaberite datum, vreme i broj putnika, i osigurajte svoje mesto na jednom od najpopularnijih međunarodnih autobuskih ruta. Ne propustite priliku da putujete komforno i povoljno sa Balbussom!

Planirajte svoje putovanje danas i otkrijte zašto hiljade zadovoljnih putnika biraju Balbuss za svoje putovanje od Beograda do Istanbula. Bez obzira da li putujete zbog posla, uživanja ili istraživanja, sa Balbussom ste u sigurnim rukama.

Putovanje autobusom iz Beograda do Istanbula obično traje između 14 i 16 sati, u zavisnosti od uslova na putevima i na graničnim prelazima.

Polasci za Istanbul iz Beograda su nedeljom i sredom.

Balbuss nudi različite tipove karata, uključujući jednosmernu i povratnu kartu. Karte možete kupiti online na našoj web stranici, gde možete izabrati datum i vreme putovanja.

Državljani Srbije mogu ući u Tursku bez vize za boravak do 90 dana u periodu od 180 dana. Državljani Turske takođe mogu ući u Srbiju bez vize pod istim uslovima. Putnici iz drugih zemalja trebali bi proveriti vizne zahteve pre putovanja.

Vaše putovanje do Istanbula počinje i završava se sa nama!

U bilo kakvim vremenskim uslovima naši putnici mogu uživati u udobnoj i sigurnoj vožnji!

Relacije

NOVI PAZAR-ISTANBUL
NOVI SAD-BEOGRAD-ISTANBUL
NOVI PAZAR-SARAJEVO
NOVI PAZAR-PRIŠTINA-PRIZREN